Electricity Lightning

duminică, 25 octombrie 2015

Cum ar fi lumea daca n-ar exista cauciucul?

     Personal, nu mi-am pus niciodata intrebarea : ''Cum ar fi lumea daca n-ar exista cauciucul?'' pentru ca (de ce sa mint) pur si simplu cred ca am fost mult prea ignorant cu acest aspect, iar atunci cand oamenii devin ignoranti cu ceea ce ii inconjoara si conteaza cu adevarat, se produc momentele de decadere ale umanitatii. Pentru ca uitam sa ne pretuim padurile, valorile... chiar si banalul cauciuc. Poate ca tu in afara de roti de cauciuc nu vezi nimic altceva si este normal sa nu te intereseze ceva despre care nu stii ca exista de fapt. Sau poate ca stii ca exista, dar doar stii si atat.


   Cred ca cei de la Elastimpex Romania sunt mai mult decat constienti de faptul ca lipsa cauciucului si a tuturor derivatelor lui sunt indispensabile pentru a tine lumea mereu in miscare (pentru ca lumea nu are timp de pierdut - timpul inseamna bani si stim cu totii acest lucru).
    Dar sa o luam pe rand cu detaliile.

    Ce este Elastimpex Romania?

   Elastimpex este o firma romaneasca, ce produce la scara larga benzi transportoare din cauciuc, placi si covoare tehnice (ati ghicit, tot din cauciuc) si ofera pentru aceste produse si servicii de vulcanizare (la cald si la rece), suport tehnic si asistenta pe durata de folosire a produsului. Foarte tare, nu? Te-ai gandit vreodata ca o placa de cauciuc (de exemplu) ar avea nevoie de asistenta tehnica, nu? Probabil te gandesti ca, odata uzata, este mai simplu sa scapi de ea aruncand-o la deseuri, decat sa tragi concluzia ca este mai bine sa o reciclezi, salvand astfel Pamantul de la ''boala''.

    Poate ca aceste benzi transportoare de uz general nu sunt intotdeauna vizibile, la o prima privire, dar ele sunt cele care asigura bunul demers al societatii in care traim.

    Ce inseamna acest lucru?

  Pai, sa o luam logic! Cred ca fiecare dintre noi a facut macar o data cumparaturi intr-un supermarket. Stiti banda de la casa, da, exact, cea care iti plimba tie alimentele pana la nasul casierei. Te-ai gandit cat de mult usureaza treaba vanzatoarei aceleia, pentru simplul fapt ca ii aduce alimentele mai aproape? Dar poate esti pasionat de sport si de miscare, imagineaza-ti cata lume ar inceta sa faca sport daca nu ar exista benzile de alergare! Eu una spun ''Aleluia'' ca exista cauciucul!

banda de alergare Elastimpex_SuperBlog

     La o scara mai larga, multe afaceri si industrii ar stagna. De ce? Pentru ca nu ar exista miscare fara cauciucul sfant, prelucrat cu dibacie de cei de la Elastimpex intr-o banda transportoare!


     Ce este o banda transportoare, din ce este fabricata si ce utilitate are?

     O sa dau un exemplu pe care sigur il cunoaste toata lumea...
    Si am ales aleatoriu banda transportoare din cauciuc cu inserstii metalice se foloseste pentru uz general, fabricate special pentru transportul materialelor necompactate pe niste conveioare de mare capacitate, pe distante mari si dificile. Se utilizeaza in diverse tipuri de linii de transport (metalurgie, porturi, materiale de constructii etc). Carcase ei din insertie metalica este foarte rezistenta deoarece este formata din corduri de otel.

    Cum ar fi lumea daca n-ar exista cauciucul?

     Scurt rezumat : nu am avea avea mancare din belsug - pentru ca munca din industria agriculturii ar fii mult incetinita fara benzile transportoare, iar munca manuala ar dura o vesnicie, probabil nu s-ar fi inventat benzile de alergat - iar tu ai fi pierdut mai mult timp in fata calculatorului decat acum, sunt aproape convins ca ti-ai cara bagajul greoi peste tot prin aeroport - pentru ca nu ar fi existat banda pe care fiecare calator isi lasa bagajele pentru a fi transportate catre avion, si probabil ca nu ai fi avut roti la masina - iar acest lucru te ingrozeste doar la auzul acestor cuvinte, nu?

    Si ca sa ma laud si eu fara motiv, am si eu propriul arbore de cauciuc acasa, pun pariu ca nu voi duce lipsa de ceva vreodata, daca am rezerve, nu? 

Sursa foto - click aici !
     Bine, poza nu e a mea, dar pot sa spun ca seamana, as putea zice ca sunt gemene chiar!

Articol scris pentru SuperBlog 2015 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu