Salut, Toni! Am auzit ca te-ai intors din calatoria ta de 5 ani, in care ai cautat cea mai buna branza din lume! Este adevarat ca ai gasit pana la urma Sfantul Graal? Te rog, spune-mi mai multe, vreau si eu sa stiu care este cea mai delicioasa branzica, cine stie, poate plec si eu in cautarea ei! Imi dai un sfat, ceva? Pe unde ai calatorit tu, pot sa spun si altora? Imi dai voie sa public cateva povesti din jurnalul tau? Stii ca sunt cel mai mare fan al tau!
Cred ca deja l-am incurcat pe Toni Delaco in intrebari. Toni, sa nu te superi pe mine, doar ca sunt foarte entuziasmat sa aflu care branza a castigat titlul de ''cea mai buna din lume''. Sunt un gurmand si sunt si fan branza. Cascavalul Delaco afumat este preferatul meu, dar niciodata nu ma dau in laturi sa incerc ceva nou - mai ales cand vine vorba de branza! Daca ar fi sa fac un rezumat al jurnalului tau, cred ca ar arata cam asa:
12 ianuaria 2010
Ajungi in Paris cu scopul de a incepe calatoria de acolo, dar intr-un final ajungi sa vizitezi galerii de arta.
(Mereu mi-a placut aventura si faptul ca nu stii niciodata ce iti rezerva ziua de maine!)
13 ianuarie 2012
Tot in Paris descoperi si ce legatura este intre bucatarul de la Le Meurice, Kandinsky si branza Delaco: amandoi sunt sensibili la cutremurul de 7 grade care a scuturat Haiti, amandoi vor sa ajute oameni aflati la ananghie.
(O cauza nobila este intotdeauna de aplaudat - asadar, aplauzele mele, domnule Toni!)
14 ianuarie 2010
Ajungi la locul tragediei din Haiti, cu provizii si ajutoare morale.
(Inca o data, jos palaria in fata dumneavoastra!)
13 iunie 2012
Ai descoperit cea mai groaznica branza ever! Mai exact, in buza desertului Gobi. Numele ei? Byaslag! Ciudat, chiar si numele suna groaznic... Coincidenta cumva? Nu cred ca branza prafuita de nisipul desertului este cea mai gustoasa... Dar calatoria trebuie sa continue, nu?
(Chiar nu mi-as fi dorit sa fiu atunci in locul tau, sincer!)
Zau, nu ma gandeam ca descoperirea celei mai gustoase branze sa fie asa o aventura! Stiu ca ai patit mult mai multe si mai amuzante chiar, dar vrei sa stii care cred eu ca este branza care ti-a ramas in suflet? Eu cred ca este Halumi!
De ce Halumi? Pentru ca este branza care poate fi gatita pe gratar! E ca si cum ai doua alimente intr-unul singur: Branza sau Friptura. Depinde doar ce stare de spirit ai pe moment, nu? Unde ai dat de ea? In Argentina, mai exact in Buenos Aires. Calatorie lunga si obositoare, dar degustatul atator feluri de branza cred ca a meritat din plin.
Ei bine, eu o declar castigatoare pe Halumi! Daca ma insel, Toni, da-mi mesaj si corecteaza-ma!
Articol scris pentru SuperBlog 2015 !
Multumim pentru articol si mult succes.
RăspundețiȘtergereCu mare placere! Imi pare rau de raspunsul tardiv, dar timpul nu imi permite sa ma ocup de blog decat intr-o masura extrem de mica. O zi buna!
Ștergere