Electricity Lightning

marți, 10 noiembrie 2015

Haideti in vacanta!

                                                          vacantespeciale

     Sa fii turist in propria tara este foarte frumos! Spun asta pentru ca am avut privilegiul sa colind o buna bucata de pamant romanesc si am vazut cat de frumoase sunt vaile noastre, muntii, marea, padurile si nu numai. Dar cu toate astea, vreau sa cunosc si restul, sa calce si talpa mea prin orase noi, locuri nevazute, mai ales ca CND Turism iti ofera cele mai frumoase circuite turistice prin pachetul de calatorii work and travel . Sa nu imi spui ca nu ai auzit de CND Turism? Imi vine greu sa cred, dar daca totusi nu stii cui sa ceri ajutor cand iti planifici urmatoarea vacanta, mai ales daca vrei o vacanta speciala , sugestia mea ar fi sa te uiti putin pe site-ul lor on-line. Vrei sa vizitezi de fapt strainatatea? Nicio problema, tot aici gasesti toate pachetele de calatorie, exact pe gustul tau.
       Sa iti explic putin cum sta treaba, programul Work and Travel mi s-a potrivit ca o manusa, caci este realizat cu sprijinul unor specialisti in selectia studentilor eligibili, agenti de recrutare etc.

       Dar mai bine va spun ca datorita lor am reusit sa imi indeplinesc un vis, si anume sa am parte de o vacanta de vis, intr-o tara straina - mai exact Sicilia. Cred ca am ales random prima destinatie, pentru ca deja ma gandesc la urmatoarea. Da, cu CND Turism ai parte de oferte foarte convenabile si ca pret, nu doar ca destinatie! Asa, si am facut toate demersurile on-line, apoi am asteptat ziua cea mare! Nota: nu am plecat singur, prietena mea a venit la pachet cu mine, cum s-ar zice. Si in ziua cea mare am pornit amandoi catre necunoscut, precum doi strumfi ametiti de iluzia vacantei. Nu am avut rabdare nici in avion, pana la destinatie am facut spume imaginare (ca doar nu era sa arat ca ma comport ca un baietel mic, caruia ii dai ciocolata,nu?) caci sunt o persoana energica, activa, nu prea am stare de fel.

       Draga Sicilia, esti wow! Da, am ajuns si la destinatie, iar prima impresie a fost unanima : este un oras romantic, perfect pentru doi indragostiti!

                                                         

     Nu ma gandeam ca pe insula siliciana voi gasi plaje asa de frumoase! Da, uite-ne ajunsi la destinatie, deja ''cazati'' pe plaja! Iar eu ador balaceala! Prima zi am mancat si am baut apa de mare, atat de mult iubesc apa. Prietena s-a rasfatat cu mancarurile locale. Oamenii astia nu se dezmint! Caci a doua zi am devorat cateva feluri de mancare si eu fiind si gurmand din fire, gustam din orice! Apoi faceam pluta cu burta plina. Un fel de somn de dupa amiaza de-al nostru.
      Din fericire vremea a tinut cu noi! Yes! Vacanta asta e super, din toate punctele de vedere. Uhm... cat stau? Vreo doua saptamani, desi as vrea si mai mult. Job? Ce job? Mai poate sa astepte, ce Dumnezeu! Uite, ocupat sa iti dau explicatii, am calcat intr-un melc de mare, putin tepos asa, dar nici nu mai simt o intepatura la cat sunt de entuziasmat. Iubita ce sa mai zica, se uita la mine si isi da usor ochii peste cap - noroc ca ea stie ce copil se ascunde in mine si imi accepta mofturile, stie ca ma bucur si nu mi-ar strica bucuria asta pentru nimic in lume.

                                                                              VacanteSpeciale.ro3

     Stiti ce mi se pare foarte fain? Ca in Sicilia oamenii sunt foarte sociabili, uite-ne in a doua zi de vacanta la un group selfie! Gasesti mereu ceva interesant de facut, acum imi aplaud decizia luata de a merge in vacanta pe o insula. Si la anu` tot aici, cum s-ar zice, guys!

     Ziua am pierdut numarul - Simt ca deja mi-am reincarcat si baterii de rezerva, in Sicilia, chiar daca faci mereu cate ceva, niciodata nu obosesti. Si asta pentru ca nu ai cum sa nu simti un fior de fericire, cand stai pe malul marii si admiri orizontul, pe un nisip incredibil de fin. Daca as putea depozita fericirea, as face acest lucru la fiecare locatie noua pe care o vizitez. Apoi as ajunge acasa si as gusta din ea, putin cate putin, cand simt ca stresul si oboseala ma acapareaza. E posibil asa ceva? Daca esti turist si ai calatoriile in sange, imi vei da dreptate.
     Hai, zambeste! Si vacanta ta de vis este la un click distanta! Daca iti faci rezervari din timp, ai siguranta ca vei pleca la anul care vine in locatia mult visata.
     Intr-una din zile, pur si simplu am simtit nevoia sa lenevesc. Si exact asta am facut. Pana la prima masa, apoi m-a apucat cheful de plimbareala. Si recunosc, ne-am ratacit putin, ca asa se intampla cand este omul prea curios si nu stie cum sa se astampere! Noroc cu tehnologia, ca te mai scapa din incurcatura. Nu va ganditi la calculatoare sau tablete. Un smartphone cu acces permanent la internet este tot ce iti trebuie. A, si un aparat foto, doar vrei sa te intorci cu amintiri frumoase, pe care sa le impartasesti si prietenilor acasa, nu?

     Zilele au trecut frumos, nici una nu semana cu cealalta, iar vacanta a a fost imortalizata de dexteritatea prietenei si a aparatului ei de filmat. ''Iubitu`, uite o scoica, stai sa ii fac poza!'' sau ''Uite ce piatra interesanta, stai sa o pozez!'' . Serios? Da, chiar si pietrele au devenit vedete. Pentru ca peisajul si locatia si atmosfera, toate au participat la indeplinirea unui vis. Si ce poate fi mai frumos in viata decat indeplinirea unui vis? Indeplinirea unui alt vis, bineinteles! Caci la anu`, Istambul, venim peste tine!

Articol scris pentru SuperBlog 2015 !
                                                                                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu