Electricity Lightning

luni, 5 octombrie 2015

O mie si una de... patanii, nu gluma!


         Imi aduc aminte cum a fost prima data cand am baut o cafea de la o cafetiera. Era intr-o dimineata de decembrie, doar ce ma trezisem si am aruncat o privire pe geam la zapada proaspat asternuta, era de un alb imaculat. Paradoxal, arata ca un desert alb, iar zapada rece tinea locul nisipului fierbinte. Cafeaua mi-a adus aminte de o poveste... Cum se numea? Parca 1001 de nopti? In care marele sultan pe al carui nume nu il retin se suparase foc si para ca cineva ii furase minunata cafetiera si... Dar mai bine sa va spun toata povestea!

           A fost odata ca niciodata, ca daca nu ar fi fost cine ar mai fi baut cafea in ziua de astazi, in Orientul Mijlociu, un mare sultan (al carui nume imi scapa), care in fiecare zi deborda de energie. Nimeni in afara de el si servitorul lui, care era bucatar, stiau secretul - o bautura fierbinte si aromata, pe care marele sultan o denumise cafea. Si avea sultanul o masinarie ciudata care ii procura aceasta cafea, pe care o comandase din magazinul MarketOnline.ro.
           Toate bune si frumoase, pana intr-o zi cand un bandit a intrat in casa sultanului si i-a furat masinaria (care mai apoi am aflat ca se numea cafetiera si avea si nume de firma). Mare jale pe sultan cand a observat ca i-a fost furata cafetiera Arzum Okka ! Zile in sir a plans si a jelit, dar hotul era de negasit.  Metodele traditionale de cautare nu dadeau niciun succes. Traia intr-un oras destul de restrans, hotul era printre sateni sigur, dar nu reusea sa il depisteze. Toti oamenii erau al naibii de vicleni si ageri la vorba, cand incercai sa ii duci cu zaharelul isi dadeau seama de acest lucru si se suparau: ''Pai ce, ma iei de prost? Ce faci, ma acuzi indirect ca te-am furat?'' ... Si asa a tinut-o investigatia mult timp.
             Intr-o zi, barbatul isi cheama nevasta, parca o chema Seherezada sau... In fine, ceva de genul, i-a spus: ''Nevasta, fa, tu esti desteapta. Te trimit intr-o misiune super secreta! Esti agera si vicleana la vorbe, du-te tu in oras si nu ma intereseaza cum, dar gaseste-mi hotul!'' . Femeia nu a stat prea mult pe ganduri: ''Bine, barbate! Ma descurc!'' 

            Continuarea povestii este si mai amuzanta! 

             A plecat Seherezada noastra in oras si a inceput sa isi pune planul in aplicare. Sub deghizarea unei femei care ''cauta sa se marite'' sau ''servitoare umila'' , incepuse sa se infiltreze in casele bastanilor. Ca sa ii vrajeasca si sa ii faca sa spuna adevarul, cand se lasa seara, femeia incepea sa spuna o poveste, iar cel care reusea sa nu adoarma putea sa o ia de nevasta.
       Prima tentativa - barbatul adormise dupa nici 30 de minute, caci femeia incepusa sa ii povesteasca despre ce produse de make-up dorea sa primeasca lunar dupa nunta. Atatea firme si brand-uri l-au plictisit pe om atat de mult pana a adormit.
             A doua tentativa nu a fost mai reusita, nici a treia, nici a patra... cred ca le-am pierdut firul... Dar femeia a continuat. In a N noapte de la cautarile ei FBI, a ajuns la un alt sultan, un barosan ingamfat si plin de el, putin burtos si cel putin la fel de viclean ca si o vulpe (dupa privirea pe care o avea). Femeia a batut la usa si i-a zis si lui ce a zis si celorlalti : ''Daca reusesti sa nu adormi la povestile mele fara sa adormi, te iau de barbat!'' . ''Ha, ha, ha, accept provocarea, femeie! Sa iti pregatesti zestrea!'' . Incepu femeia sa povesteasca, cate in luna si in stele. Trecu o ora, trecura doua, trei. Trecuse de miezul noptii si barbatul nu mai atipea. Nici urma de oboseala pe chipul lui. Trecusera asa multe ore. Cand isi pierdu femeia rabdarea (bine, de fapt o cam luase pe ea somnul de la atatea ore de povestit tot felul de tampenii) ii zisa raspicat: ''Dar ce-ai, omule, nu te mai lua somnul odata!!!'' . Barbatul, cu un ton triumfator, ii zisa: ''Ha, ha, ha! Nu ai cum sa ma adormi pe mine, femeie! Sunt barbatul care a reusit sa pacaleasca oboseala!'' 
            Atunci femeia si-a dat seama ca a gasit hotul! Si fara sa stea pe ganduri, si-a scos smartphone-ul din ''poset'' si si-a sunat barbatul. In secunda doi, acesta da buzna in casa hotului cu toti servitorii lui, il mobilizeaza pe acesta si il i-au la intrebari! '' Unde este cafetiera mea??'' 

           Ce harababura a iesit, pe bune. Babuiesc ca vreti sa stiti si finalul...

           Sultanul pagubit picase la fix, in dormitorul hotului gasise laptop-ul acestuia aprins. Ramasa stupefiat cand citi mare pe ecran: oferte cafetiere . ''Nenorocitul, a vrut sa imi vanda cafetiera pe Mercador! Bine ca l-am descoperit la tanc!''

           Si uite asa au trait sultanul (cum il chema?) si Seherezada fericiti, pana la adanci batraneti, abia dupa ce cafetiera a fost recapatata si hotul decapitat (ca deh, erau cam sumbre pedepsele pe vremuri). Ce pot sa spun, ma pricep la povesti. Vreti sa va mai spun una? 

Articol scris pentru SuperBlog 2015 !       

Un comentariu: